Wiosenna edycja Restaurant Week w Starym Kinie!

Kolejna edycja Restaurant Week przed nami! Od 18 do 30 kwietnia zapraszamy do naszej hotelowej restauracji Stare Kino by Antoine Lopez do wypróbowania naszych festiwalowych propozycji.

 

RESTAURANT WEEK - XI EDYCJA FESTIWALU

W rozpoczynającej się kolejnej edycji festiwalu, biorą udział wyjątkowe i najbardziej autorskie restauracje w całej Polsce. Pomiędzy 18 a 30 kwietnia w restauracjach biorących udział w Restaurant Week, będziemy mogli spróbować specjalnie przygotowanych, popisowych zestawów - przystawka, danie główne oraz deser - w cenie 49 złotych za zestaw. Udział w festiwalu dla smakoszy jest idealną okazją na poznanie nowych lokali gastronomicznych.

W tej edycji możecie dokonać rezerwacji dla grupy, przy rezerwacji dla 8 osób - płacicie tylko za 7!

Rezerwacje stolików określone są limitem czasowym - 90 minut.

Zachęcamy do udziału! Zabierzcie rodziny, przyjaciół i znajomych i chodźcie do restauracji!

Restaurant Week w restauracji Stare Kino w Łodzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURACJA STARE KINO BY ANTOINE LOPEZ

Zachęcamy do spróbowania menu stworzonego przez naszego francuskiego szefa kuchni - Antoine'a Lopeza. Do wyboru są 2 zestawy menu.

MENU A

Zielone szparagi w trzech wymiarach - degustacja
Krem ze szparagów z mlekiem kokosowym
Grillowane główki szparagów w wędzonce
Szparagowe ciasto gąbka z cytrusowym sosem holenderskim
 
Kaczka na 3 sposoby - degustacja
Pierś z kaczki „rose” z sosem z kardamonu i jabłkiem duszonym w sosie sojowym z imbirem
Pierożek z kofitowaną nogą z kaczki z sosem czekoladowym
Nadziewana kacza szyjka z kurkami, puree z buraka i espuma z kawy

Fistaszki w trzech deserach - degustacja
Eklerka z kremem z fistaszków
Czekoladowo – orzechowa opera
Bananowy muffinek z masłem orzechowym

MENU B

Zielone szparagi w trzech wymiarach - degustacja
Krem ze szparagów z mlekiem kokosowym
Carpaccio z główki szparagów z parmezanem i oliwą z oliwek
Szparagowe ciasto gąbka z cytrusowym sosem holenderskim
 
Pieróg z burakiem, smażone kurki na maśle i espuma z kawy
 
Fistaszki w trzech deserach - degustacja
Eklerka z kremem z fistaszków
Czekoladowo – orzechowa opera
Bananowy muffinek z masłem orzechowym

Koszt jednego zestawu festiwalowego to 49 złotych. Obowiązuje rezerwacja miejsc! Pospieszcie się - zostały ostatnie wolne stoliki!
Rezerwacji możecie dokonać poprzez stronę festiwalową.


Do zobaczenia podczas Festiwalu na Piotrkowskiej 120!

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close