RezerwacjaOnline

Menu a'la carte

STARE KINO BY ANTOINE LOPEZ - RESTAURACJA W CENTRUM ŁODZI 

MENU 


DESKI 


DESKA MIĘS OD KRZYSZTOFA MROZOWSKIEGO 29 PLN

100g wędzonego mięsa i kiełbasy z żurawiną i korniszonem

DESKA SERÓW FRANCUSKICH 34 PLN

100g oryginalnych francuskich serów AOC z chutney z suszonych owoców


STARTERY


TERINA Z MUSU Z WĄTRÓBKI KACZEJ 28 PLN

Z galaretką balsamico, konfiturą z truskawek i rabarbaru, chałka domowej roboty

GRAVLAX Z ŁOSOSIA W GLAZURZE Z POMARAŃCZY I IMBIRU 28 PLN

Wędzony w rozmarynie, sałatka z selera i jabłka i ziół, marynowana marchewka i sos musztardowy

 


SAŁATKI


 

SAŁATKA Z PIECZONYM SEREM CAMEMBERT (90 G)

Miks sałat, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, rodzynki, jabłko Granny Smith, suszone pomidory, dressing z syropu klonowego

32 PLN

PÓŁ MELONA (OK 500G)

z malinami, bazylią i redukcją malinowego balsamico

28 PLN

 

PÓŁ MELONA (OK 500G) z szynką Parmeńską (30g)

z malinami, bazylią i redukcją malinowego balsamico

36 PLN

 


ZUPY 


CHŁODNIK Z OGÓRKA (200ml) 23 PLN

z miętą i jogurtem

CHŁODNIK Z MELONA (200ml) 24 PLN

z Martini Bianco i pianką z bazylii

ŁÓDZKA ZUPA GRUSZKOWA (200ml) 23 PLN

z chrupiącym boczkiem i migdałami

FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA (200ml) 22 PLN

z tostowaną bagietką i serem

 


Restauracja Stare Kino Łódź


DANIA GŁÓWNE


 

ZAGRODOWY KURCZAK SUPREME (250G) 39 PLN

Wędzony w rozmarynie, z fondantem ziemniaczanym, warzywa prowansalskie

SZAFRANOWE RISOTTO (300G) 34 PLN

z bobem, konfitowaną paprika, serem Emilgrana i rukolą

SZAFRANOWE RISOTTO (300G) 48 PLN
z ogonkami krewetki tygrysiej 16/20 (4szt)

z bobem, konfitowaną paprika, serem Emilgrana i rukolą

GOLEŃ JAGNIĘCA WĘDZONA W TYMIANKU 59 PLN

Serwowana z białą fasolą, ratatouille 

POLĘDWICA Z DORSZA (200G) 39 PLN

Konfitura z cytryny, szafranowa galaretka, pomidorki koktajlowe nadziewane szafranowym risotto, konfitowana papryka, sałatka z ziół

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA (170G) Z ESTRAGONEM 42 pln

konfitura z rabarbaru, puree z buraka, ziemniaki Dauphine z tymiankiem

BURGER Z SEREM SZWAJCARSKIM I WOŁOWINĄ BLACK ANGUS (200G) 45 pln

Z boczkiem, konfitowaną cebulą, ogórkiem konserwowym, smażone młode ziemniaczki, sos na bazie soku pomarańczowego i coli


Restauracja Łódź Piotrkowska

 


DESERY


MINI DESERY

1 szt – 8 PLN 

Zestaw 3 szt – 23 PLN

TIRAMISU

PTYŚ Z LODAMI

CURACAO CREME BRULE

BAZYLIOWA PANNA COTTA Z KARMELEM CYTRYNOWYM I KONFITOWANĄ OLIWKĄ

Duży deser 21 PLN

TIRAMISU

OMLET NORWESKI


LODY


Waniliowe, czekoladowe, kawowe, truskawkowe, cytrynowe, mango, malina

5 pln 1 gałka 
2 pln Bita śmietana
2 pln Domowa czekoladowa polewa 72%
2 pln Grillowane migdały
2 pln Kruszonka 
3 pln Orzechy nerkowca 


 

TORTY OKOLICZNOŚCIOWE NA ZAMÓWIENIE


(min dla 4 osób, 3 dni wcześniej)

CZEKOLADOWY MUS

lub

MASCARPONE Z OWOCAMI

Cena:

4-10osób – 20zł porcja

11-25osób- 19zł porcja

26-35osób - 18zł porcja

36-45osób – 17zł porcja

45 - 65osób 16zł porcja

66+osób 15zł porcja 


ZESTAWY DEGUSTACYJNE


Marilyn Monroe 63 PLN

STARTER
Ćwiartka melona (ćwiartka) 
lub
terrina z musu z wątróbki kaczej (50 g) 
lub
gravlax z łososia (40g)


DANIE GŁÓWNE
zagrodowy kurczak supreme (250g)
lub
szafranowe risotto (300g)
lub 
polędwica z dorsza (200g)


MINI DESER


CHARLIE CHAPLIN 75 PLN


STARTER
Ćwiartka melona
lub
terrina z musu z wątróbki kaczej (50 g)
lub
gravlax z łososia (40g) 


DANIE GŁÓWNE
Goleń jagnięca 400g
lub
Polędwiczka wieprzowa (170g)
lub
Polędwica z dorsza (200g)

MINI DESER


GOD FATHER 78 pln


STARTER
Ćwiartka melona
lub
terina z musu z wątróbki kaczej (50 g) 
lub
gravlax z łososia (40g) 

ZUPA (200ml)
Cebulowa 
lub
Chłodnik z melona
lub
Chłodnik z ogórka


DANIE GŁÓWNE
zagrodowy kurczak supreme (250g)
lub
szafranowe risotto (300g) 
lub
polędwica z dorsza (200g)

MINI DESER

 


MENU DLA DZIECI



DANIE + MINI DESER + SOCZEK 32 PLN.

TAGIALTELLE NAPOLETANA

POPS & SMILES 


Serdecznie zapraszamy Państwa do rezerwacji stolików w naszej restauracji w sercu Łodzi. Restauracja a'la carte działa od środy do niedzieli. W środy oraz czwartki zapraszamy Was od godziny 12 do godziny 22. W piątki i soboty jesteśmy dla Was otwarci do godziny 23, w niedzielę zaś do 19. Nasza Kuchnia otwarta jest każdego dnia godzinę krócej.  

Życzymy Państwu smacznego! 

 


Rezerwacje stoików:

+48 42 207 32 03

Środa - sobota 12:00 - 22:00, niedziela 12:00 - 19:00


Zapytania ofertowe:

Manager Restauracji

Barbara Łukomska

e-mail: gastronomia@cinemahotel.pl 

tel. +48 733 77 33 25

Media społecznościowe :  

Facebook Tripadvisor

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij