Wiosenna edycja Restaurant Week w Starym Kinie!

Kolejna edycja Restaurant Week przed nami! Od 18 do 30 kwietnia zapraszamy do naszej hotelowej restauracji Stare Kino by Antoine Lopez do wypróbowania naszych festiwalowych propozycji.

 

RESTAURANT WEEK - XI EDYCJA FESTIWALU

W rozpoczynającej się kolejnej edycji festiwalu, biorą udział wyjątkowe i najbardziej autorskie restauracje w całej Polsce. Pomiędzy 18 a 30 kwietnia w restauracjach biorących udział w Restaurant Week, będziemy mogli spróbować specjalnie przygotowanych, popisowych zestawów - przystawka, danie główne oraz deser - w cenie 49 złotych za zestaw. Udział w festiwalu dla smakoszy jest idealną okazją na poznanie nowych lokali gastronomicznych.

W tej edycji możecie dokonać rezerwacji dla grupy, przy rezerwacji dla 8 osób - płacicie tylko za 7!

Rezerwacje stolików określone są limitem czasowym - 90 minut.

Zachęcamy do udziału! Zabierzcie rodziny, przyjaciół i znajomych i chodźcie do restauracji!

Restaurant Week w restauracji Stare Kino w Łodzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURACJA STARE KINO BY ANTOINE LOPEZ

Zachęcamy do spróbowania menu stworzonego przez naszego francuskiego szefa kuchni - Antoine'a Lopeza. Do wyboru są 2 zestawy menu.

MENU A

Zielone szparagi w trzech wymiarach - degustacja
Krem ze szparagów z mlekiem kokosowym
Grillowane główki szparagów w wędzonce
Szparagowe ciasto gąbka z cytrusowym sosem holenderskim
 
Kaczka na 3 sposoby - degustacja
Pierś z kaczki „rose” z sosem z kardamonu i jabłkiem duszonym w sosie sojowym z imbirem
Pierożek z kofitowaną nogą z kaczki z sosem czekoladowym
Nadziewana kacza szyjka z kurkami, puree z buraka i espuma z kawy

Fistaszki w trzech deserach - degustacja
Eklerka z kremem z fistaszków
Czekoladowo – orzechowa opera
Bananowy muffinek z masłem orzechowym

MENU B

Zielone szparagi w trzech wymiarach - degustacja
Krem ze szparagów z mlekiem kokosowym
Carpaccio z główki szparagów z parmezanem i oliwą z oliwek
Szparagowe ciasto gąbka z cytrusowym sosem holenderskim
 
Pieróg z burakiem, smażone kurki na maśle i espuma z kawy
 
Fistaszki w trzech deserach - degustacja
Eklerka z kremem z fistaszków
Czekoladowo – orzechowa opera
Bananowy muffinek z masłem orzechowym

Koszt jednego zestawu festiwalowego to 49 złotych. Obowiązuje rezerwacja miejsc! Pospieszcie się - zostały ostatnie wolne stoliki!
Rezerwacji możecie dokonać poprzez stronę festiwalową.


Do zobaczenia podczas Festiwalu na Piotrkowskiej 120!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij